DAGEN/KRISTENLIV Maran Ata-vekkelsen ruster seg for ny vekkelse i Norge. I Seljord vokste begeistringen i takt med halleluja-ropene.
Først publisert i Dagen fredag 12. juli 2013
Det er 34. gang Maran Ata inviterer til landsstevne på Dyrskuplassen i Seljord. I følge presseansvarlig og nestleder for stevnet, eldstebror Terje Raanås, er dette stevnet unikt i Norge.
– Mange stevner samler profiler for å ha en bred meny. Det gjør vi også, men det vi føler er spesielt hos oss, er formen. Vi har beholdt strengemusikken, og vi tillater både at folk roper i møtene og kommer med frie vitnesbyrd, forklarer Raanås.
Spontane uttrykk for begeistring, både for Jesus og egen frelse, er det typiske blant Maran Atas stevnedeltagere. Derfor kommer de samme deltagerne tilbake år etter år, for de får ikke dette noe annet sted, opplyser stevneledelsen.
– Men spontaniteten foregår under kontrollerte former, forsikrer Raanås.
Frie vitnesbyrd, spontante prekener, tunger med tydning og mye salig musikk følger møtene, som det er mange av. Opp til seks hver dag.
– Møtene er viktige, for vi ser at mennesker får et møte med Gud. Det skjer at folk blir åndsdøpt og folk blir helbredet her. Mange får også en fornyelse i sitt kristenliv. Vi trenger alle å søke inn til Herren igjen.
Grå hår
Anton Kolle fra Skien har akkurat kommet til stevnet og bare fått med seg ett møte. Selv tilhører han en pinsemenighet i Grenland. Kolle er enig i at kristenfolket trenger fornyelse.
– Sommeren er ingen ferie fra møter, nei, tvert imot. Nå må vi lade opp til høsten, sier den spreke 75-åringen.
– Maran Ata er et friskt pust i kristenlivet. Jeg får gjerne med meg noen møter hvert år, og for to år siden lå vi her hele uka. Det var veldig bra!
Kolle registrerer at det er mange grå hår på stevnet, men synes bare det er fint at godt voksne har et eget tilbud i stevne-Norge.
– Kolle har rett i at dette ikke er noen ungdomsfestival, humrer Raanås.
Maran Ata på YouTube
Maran Ata legger nå møter ut på Facebook og YouTube. Det siste året har over 30.000 unike brukere sett snuttene, i følge stevnelederen. Han mener det er bevis på at menigheten når videre ut enn bare til egen forsamling og generasjon.
– Vi ser også at barn av de gamle kommer tilbake med sine barn. Dette går i arv nå.
Samtidig etterlyser Raanås en ny vekkelse, og han tror den kommer snart.
– Vi ber til Herren om en ny besøkelsestid for Norge. Vi tror på en ny vekkelse. Vi vet det er behov for det. Det er en lengsel blant folk.
Raanås advarer imidlertid mot å tro på at vekkelsen blir stille og fredelig.
Splid blant de kristne
– Vi må være klar over at når det blir vekkelse, da blir det også splid. Da engasjerer den onde seg. Sitter vi stille, har vi ro, men når vi ser Herren bevege seg og oss, beveger den onde seg. Jeg er oppvokst i vekkelsestid, og det var mye mobbing.
Raanås tror det må bli et skille blant de som kaller seg kristne. Det vil bli kristne som bare ønsker mer religiøsitet, og det vil bli noen som vil ha sann, kristen vekkelse.
– Jeg tilhører den kategorien som vil ha ny vekkelse og ny bevegelse i landet, og vi er ikke så nøye med den kristnes partibok. Vi er ute etter hjertene til de som virkelig vil ha vekkelse.
Eldstebroren mener kristne i Norge står i fare for å bli veldig formelle og bruke veldig mange ord. Det vil han ha en slutt på.
– Blir det strid, så tar jeg den striden. Vi må være forberedt på at vi som kristne må ta en større kamp. Og det kan du sitere meg på. Det sier jeg offisielt på vegne av Maran Ata, avslutter Raanås.
DAGEN
Bildetekst:
VEKKELSE: Maran Ata tror på snarlig vekkelse i Norge, men advarer mot splittelse blant kristne. Foto: Victor Skimmeland/Dagen.
Copyright © 2013 Dagen/Victor Skimmeland. Sakene i denne kategorien utgjør kun et lite utvalg av de sakene jeg leverte i alle årene jeg jobbet som fast frilanser i avisa Dagen.